США та ЄС шукають альтернативні шляхи для експорту зерна з України

28 июл, 09:00

Сполучені Штати Америки активно працюють над знаходженням альтернативних маршрутів для експорту зерна з України. Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив про це під час брифінгу.

Американські представники співпрацюють з партнерами з Європейського Союзу з метою знаходження альтернативних рішень для доставки українського зерна на світовий ринок.

"Ми взаємодіємо з ЄС, працюємо з Україною та іншими європейськими партнерами, щоб з'ясувати, чи є можливі альтернативні шляхи доставки зерна. Однак варто зауважити, що такі спроби можуть не бути так ефективними", - пояснив Кірбі.

Він також зазначив, що морські маршрути залишаються найбільш ефективним і зручним способом експорту українського зерна на міжнародний ринок.

"Морська доставка має численні переваги. Однак ми і далі працюємо над вивченням можливостей та розглядаємо різні варіанти", - додав він.

Важливо зазначити, що США і ЄС проявляють великий інтерес до підтримки економічної стабільності в Україні, особливо у зв'язку зі складною ситуацією на території країни внаслідок російської агресії.

Підвищення співпраці та розгляд альтернативних можливостей для експорту зерна може зробити важливий внесок у забезпечення стабільності та підтримку економічного розвитку України.

Очікується, що діалог між США, ЄС та українськими партнерами продовжиться, і спільні зусилля сприятимуть забезпеченню ефективних шляхів експорту зерна з України, що сприятиме розвитку аграрного сектору країни та підтримці її економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua