Rheinmetall планує створити ремонтний центр для танків Leopard в Україні

31 июл, 16:30

Німецький оборонний концерн Rheinmetall має намір створити в Україні ремонтний центр для танків Leopard та іншої військової техніки. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на інтерв'ю генерального директора концерну, Арміна Паппергера, виданому Spiegel.

За його словами, компанія вже готує українців у Німеччині для роботи на цьому ремонтному центрі. Планується розпочати роботу після літніх канікул. Реалізація цього проєкту дозволить зменшити відстань, на яку необхідно транспортувати танки Leopard та іншу військову техніку.

Зазначається, що спільно з українською державною компанією "Укроборонпром", Rheinmetall створює виробниче підприємство в Україні, на якому будуть виготовлятися боєприпаси, бронемашини, а також основні бойові танки Panther. Німецька компанія матиме мажоритарний пакет акцій у цьому підприємстві.

Планується, що завод вироблятиме до 400 бойових танків на рік, а також буде здійснювати ремонт бронемашин Fuchs. Раніше було оголошено, що спільне підприємство планується відкрити протягом наступних 12 тижнів.

Зазначимо, що генеральний директор Rheinmetall також прокоментував заяви представниці МЗС Росії Марії Захарової щодо намірів створення заводу в Україні. Він запевнив, що плани створення ремонтного центру не скасовуються, і виробництво буде захищено за допомогою систем протиповітряної оборони власного виробництва.

До цього Rheinmetall також анонсував плани створити ще два спільних підприємства, спрямованих на виробництво боєприпасів та систем протиповітряної оборони. Німецька компанія очікує підписання відповідних контрактів на ці проекти. Ці кроки свідчать про глибоку співпрацю між Rheinmetall та Україною в галузі військової техніки і оборонних рішень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273812.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua