Уряд України заявляє про намір прискорити процес малої приватизації

02 авг, 09:00

Уряд України заявляє про намір прискорити процес малої приватизації та активно розпочати велику приватизацію підприємств, що належать Фонду державного майна України (ФДМУ) та призначені для продажу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з представниками Мінекономіки та Фонду державного майна.

Метою цих дій є залучення інвестицій та розвиток економіки, забезпечення стабільності та добробуту у країні. В рамках цього плану, ФДМУ має прискорити малу приватизацію та почати процес великої приватизації. Для забезпечення цього, Мінекономіки та ФДМУ спільно з Мінцифри отримали завдання створити єдину базу даних підприємств, що перебувають у державній власності та їхніх власників.

Наразі у власності держави перебуває понад три тисячі об'єктів, із яких 109 мають стратегічне значення та не підлягають приватизації, а ще 600 підприємств відносяться до сфери енергетики, транспорту та оборонно-промислового комплексу і залишатимуться у власності держави до кінця воєнного стану. Примітно, що ФДМУ вже передав 1900 об'єктів.

Для прискорення процесу передачі інших підприємств, що потенційно можуть бути інтересними для інвесторів, ФДМУ планує проводити прозорі електронні аукціони через систему "Prozorro. Продажі". В умовах змін, внесених Кабінетом Міністрів України до порядку проведення електронних аукціонів в рамках великої приватизації, відбувається старт процесу великої приватизації через зазначену систему.

Пришвидшення малої та великої приватизації є важливим кроком для України в залученні інвестицій та розвитку бізнесу, а також створенні нових робочих місць та підвищенні економічної активності країни. Ці заходи сприятимуть забезпеченню стабільності та зростанню в економіці та сприятимуть покращенню життя громадян.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273847.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua