Програма «єВідновлення»: компенсація для власників знищеного житла

03 авг, 11:30

Програма "єВідновлення" отримала новий етап розвитку, дозволяючи українцям не лише отримувати виплати для ремонту житла, але й компенсацію за зруйновані будинки, знищені під час бойових дій.

Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

"Українці, які втратили житло через російську агресію, тепер можуть отримати компенсацію за допомогою застосунку "Дія". Ця послуга стала доступною і для власників майна, що було повністю зруйноване", - зазначено у повідомленні.

Мінцифра пояснює, що подавати заяву на компенсацію можна за наступних умов:

Будинок, що був зруйнований, не знаходився в зоні активних бойових дій;
Будинок знаходиться на території, контрольованій Україною;
У будинку є лише один власник;
Будинок зареєстрований у Державному реєстрі речових прав (ДРРП).
Реєстрацію майна у ДРРП можна провести онлайн на платформі "Дія" або офлайн, звернувшись до ЦНАП.

Тим, хто планує відбудувати своє житло на власній землі, слід утриматися від подання заяви, оскільки дана послуга все ще перебуває у процесі розробки.

Після подання заяви, комісія міської ради визначить розмір компенсації, а постраждалі отримають житловий сертифікат у "Дії" або на електронну пошту. "Після цього зможете придбати нову квартиру, будинок або будь-яке інше житлове приміщення", - розповідають у відомстві.

На 31 липня через державну програму "єВідновлення" уже затверджено виплату допомоги для 4806 осіб загальною сумою 389 мільйонів гривень. При цьому, залишається 31 176 поданих заявок, з яких схвалили лише 15,4%. Ці кошти можуть бути використані заявниками для ремонту пошкодженого житла.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273869.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua