Hyundai отримала патент на дрон, який буде використовуватися для транспортування автомобілів повітрям

06 авг, 10:00

Компанія Hyundai отримала патент на дрон, який буде використовуватися для транспортування автомобілів повітрям. Згідно з задумом, цей дрон стане частиною інтегрованої транспортної системи, де кожен елемент доповнюватиме один одного. Наприклад, дрон може перевозити автомобілі там, де відсутні дороги, а звичайний автомобіль відбуксировує дрон на місце стоянки або заправки, до яких він не може дістатися самостійно.

Заявку на патент для вантажного дрона, який може транспортувати земні безпілотні транспортні засоби, знайшов сайт CarBuzz у базі Бюро з реєстрації патентів та торгових марок США.

Ідея такої кооперативної транспортної системи, яка об'єднує повітряні та земні "платформи", схожа на концепцію літаючого таксі Pop.Up Next, яку колись розробляли Audi, Airbus та Italdesign, але пізніше відмовилися від неї.

Hyundai пропонує створити систему, де різні елементи можуть взаємодіяти між собою за потреби. Наприклад, дрон може з'єднатися з автомобілем-безпілотником і перевезти його повітрям з пункту А в пункт Б. З свого боку, автомобіль-безпілотник може доставити дрон, наприклад, на закрите паркування. Це лише один з можливих сценаріїв використання дрона. Він також може перевозити вантажі, функціонувати як зарядна станція для електромобілів або бути розвідником, як раніше пропонувала компанія Ford.

Зацікавленість у Hyundai в такій технології пов'язана з їхньою стратегією розвитку. Вже в 2019 році корейці представили концепт Elevate - крокуючий безпілотник, який міг би доставляти рятувальників безпосередньо до епіцентру катастроф, де спостерігаються максимальні руйнування. У цивільному житті безпілотний таксі може піднятися на ґанок будинку і забрати маломобільних пасажирів, наприклад, що пересуваються на інвалідному візку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273887.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua