Залучення інвестицій на відбудову України: Ключові критерії від послів G7

04 авг, 09:00

Під час зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, посли країн "Великої сімки" (G7) наголосили на важливості прозорості та підзвітності для залучення інвестицій від приватного сектору на відновлення та реконструкцію України. Про це було заявлено в їхньому офіційному Twitter.

Представники G7 також підкреслили значущість своєчасного призначення нового голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (НАЗК). Крім того, вони закликали посилити роботу антикорупційних інституцій, таких як Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Агентство з розшуку корупційних активів (АРМА), а також відновити електронне декларування.

Окрім цього, посли G7 закликали прийняти закони для забезпечення ефективної та незалежної роботи Антимонопольного комітету та удосконалити корпоративне управління державними підприємствами згідно з принципами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

"Ми також підтримуємо ухвалення законів для створення сильного та незалежного Антимонопольного комітету та поліпшення корпоративного управління державними підприємствами відповідно до рекомендацій ОЕСР. Ми підтримуємо ідею проведення реконструкційної конференції у 2024 році", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що 30 червня Кабінет міністрів України призначив Олену Думу головою Агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА). Проте, представники G7 також висловили свої застереження стосовно процедури вибору Думи на посаду глави АРМА.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273899.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua