Дані Держприкордонслужби: більша частина пасажиропотоку спрямована до Польщі

04 авг, 13:00

Держприкордонслужба України повідомляє про значне зростання потоку громадян, які перетинають кордон країни, при цьому більша частина пасажиропотоку спрямована до Польщі, і особливо активний рух спостерігається з п'ятниці по понеділок.

Зазначена інформація була надана Держприкордонслужбою на основі даних щодо роботи пунктів пропуску.

"Більш ніж половина пасажиропотоку зосереджена на українсько-польському кордоні, зокрема кількість людей, що бажають перетнути кордон, зростає із п'ятниці до понеділка. Це може призводити до утворення черг та заторів перед пунктами пропуску", - повідомлено.

Таке значне зростання потоку громадян, які перетинають кордон України, відзначається в Держприкордонслужбі. За липень місяць, було оформлено понад 3,8 мільйона пропусків через кордон з країнами Європейського Союзу та Молдовою. Порівняно з травнем, цей показник вищий на приблизно 1 мільйон осіб.

Значна більшість перетинаючих кордон громадян - понад 85% - є українцями. Це переважно жінки, діти та літні люди, які вирушають за кордон на відпочинок, роботу або для відвідування родичів.

Сприятливий валютний курс, легкість подорожування та доступні ціни стали важливими факторами, які залучають українців до поїздок до Польщі. Країна є популярним напрямком для туристів, які шукають варіанти для активного відпочинку, екскурсій або просто хочуть провести вільний час за кордоном.

Проте, збільшення потоку громадян також ставить перед Держприкордонслужбою завдання забезпечити безпеку і ефективний контроль на кордоні, аби забезпечити безперебійний рух пасажирів та зменшити можливі негативні наслідки такої інтенсивної діяльності на пунктах пропуску.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273900.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua