Підсумки липня: ціни на свинину знижуються, але на інші види м'яса зростають

07 авг, 10:30

У липні роздрібні ціни на свинину та охолоджені напівфабрикати в українських супермаркетах дещо знизилися порівняно з червнем.

За результатами щомісячного моніторингу цін у національних торговельних мережах, прес-служба Асоціації "Свинарі України" зазначає, що на початку липня середня ціна кілограма свинини становила 207 грн/кг, але вже в третій декаді місяця цей показник знизився до 205 грн/кг.

Обмежене зниження цін спостерігалося на окремі продукти: ціна на черевну частину впала на 1,2% (181,3 грн./кг), свиняча лопатка подешевшала на 0,7% порівняно з червневими показниками (193,1 грн./кг), а корейка - на 0,6% (227,15 грн./кг).

Інші більш популярні види м'яса зазнали коливань від 0,7% до 1,7% порівняно з минулим місяцем.

Аналітики Асоціації "Свинарі України" пояснюють таку динаміку роздрібних цін частково зміною закупівельних цін на живих свиней. Слід зазначити, що у липні закупівельні ціни були на 3,4% нижчими, ніж у попередньому місяці, що вплинуло на роздрібні ціни.

Наступного місяця в українських супермаркетах також спостерігалося зростання цін на інші види м'яса: курятина та індичка подорожчали на 1%, а яловичина - на 2,8%.

Загалом, за перший місяць літа ціни на свинину в торговельних мережах зросли на 3,4 грн/кг, або в середньому на 1,7%. Падіння цін на окремі продукти частково відображає ситуацію на ринку свиней забійних кондицій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273916.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua