50 млрд євро для України: Європарламент готується до голосування

07 авг, 09:00

Європейський парламент планує проголосувати за новий Механізм підтримки відновлення, відбудови та модернізації України наприкінці листопада, який передбачає виділення 50 млрд євро для допомоги країні. Програма передбачає здійснення виплат починаючи з 2024 року.

Пропозиція щодо створення Механізму була представлена Європейською Комісією 20 червня, а у серпні розпочався процес у комітеті з міжнародного співробітництва. Євродепутатка Віола фон Крамон заявила, що голосування над остаточним текстом плану заплановане на кінець листопада, після чого розпочнуться консультації. Передбачається, що виплати почнуться в 2024 році.

Кошти будуть виділятись траншами по 12 млрд євро щорічно на фінансування проєктів, включених у план відновлення, складений Україною. При цьому розподіл грошей на проєкти буде вирішуватись залученням різних акторів, включаючи органи місцевого самоврядування, громадянське суспільство та місцевих мешканців.

Фон Крамон наголосила на важливості застосування нових підходів до відбудови. У планах – зелені виробництва, зелені офіси, та зелені місця для проживання. Для успішної реалізації проєктів, будуть залучені експерти, архітектори та науковці, об'єднані спільними знаннями у сфері зеленого будівництва та екології.

Механізм підтримки України є важливим кроком в допомозі країні після воєнного конфлікту та наслідків пандемії COVID-19. Фінансова допомога з Європейського Союзу допоможе стабілізувати економіку та забезпечити сталий розвиток.

Україна сподівається на підтримку Європарламенту та швидке ухвалення Механізму підтримки, що допоможе забезпечити потрібні фінансові ресурси для розвитку країни та реалізації важливих соціальних та екологічних проєктів. Запланована фінансова підтримка стане новим етапом у співпраці між Україною та Європейським Союзом на шляху до стійкого розвитку та процвітання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273918.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua