Південна Корея оголосила про свій намір активно долучитися до процесу відновлення України

08 авг, 09:00

Південна Корея оголосила про свій намір активно долучитися до процесу відновлення України, а також надати можливості тридцятьом бізнесменам з країни відвідати Україну з метою обговорення можливих проектів з реконструкції. Цю інформацію надають офіційні джерела, пов’язані з цим питанням, повідомляє видання Yonhap.

Згідно з детальними планами, уряд Південної Кореї обмежить кількість подорожуючих бізнесменів до 30 осіб, а тривалість кожного їх відрядження буде обмежена до двох тижнів. Корейські підприємці отримають спеціальні паспорти для подорожей, а з початку цього місяця вже розпочали подання заявок у Міністерство закордонних справ. У разі перевищення кількості заявок лімітом, бізнесменам пропонуватимуть змінити дати їхніх від’їздів, щоб дотриматися встановленої квоти.

З урахуванням спеціальних вказівок, що стосуються поїздок до України, велика кількість корейських компаній виявила зацікавленість у відвідуванні країни з метою дослідження можливостей участі у потенційних проектах з реконструкції. Серед зацікавлених суб’єктів – будівельні та інфраструктурні компанії, а також підприємства сфер комунального та енергетичного розвитку.

У найближчому майбутньому планується відвідання України делегацією під керівництвом міністра земель Південної Кореї Вон Хі Рьона, що має на меті обговорення проекту реконструкції з офіційними особами у Києві. Мінпром також організовує свою делегацію, яка у жовтні планує відвідати Україну та дискутувати з представниками українських енергетичних та промислових компаній.

Зусилля Південної Кореї стосовно підтримки України відновленням нарощуються після несподіваного візиту президента Юн Сук Йоля до України в липні, під час якого було пообіцяно надати пакет допомоги в гуманітарній сфері, підтримці безпеки та реабілітації. Зацікавленість Південної Кореї у співпраці з Україною створює позитивний прогноз для спільних проектів реконструкції та економічного розвитку обох країн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273957.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua