Укренерго зафіксувало найвищий показник споживання електроенергії протягом всього літнього періоду

08 авг, 15:00

Національна енергетична компанія "Укренерго" зафіксувала найвищий показник споживання електроенергії в енергосистемі протягом всього літнього періоду в суботу, 5 серпня.

Пресслужба компанії повідомляє про цей факт, зауважуючи, що споживання в суботу порівняно з попередніми вихідними днями зросло на 10,7%.

"Це еквівалент потужності більше, ніж 5 теплових енергоблоків, які мали бути додатково включені", - пояснюють у "Укренерго".

Також варто відзначити, що максимум споживання електроенергії був на 1,5% вищий, ніж у робочий день п’ятниці, що є нехарактерним для вихідних днів. Експерти в "Укренерго" вказують на аномальну спеку та активне використання кондиціонерів як основну причину цього явища.

"Такий високий рівень споживання створює значне навантаження на енергосистему, особливо враховуючи, що через широкомасштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучення додаткових потужностей значно обмежена", - зазначено в повідомленні.

Керівництво компанії знову закликало споживачів енергії бути більш ефективними у своєму споживанні:

залишати температуру в приміщеннях не нижче 23°C;
вимикати потужні електроприлади або використовувати їх по черзі;
переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години;
вимикати світло, поки виходите з приміщення.
Збільшене споживання електроенергії створює значні виклики для енергосистеми, і важливо приймати енергоефективні заходи, щоб забезпечити стабільність енергопостачання та запобігти можливим негативним наслідкам для енергетичного сектору України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273969.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua