Найбільший в історії Туреччини експортний контракт: Baykar уклала угоду з Саудівською Аравією

08 авг, 16:30

Турецька компанія Baykar здійснила історичний крок у сфері оборони та аерокосмічної галузі, підписавши комплексну угоду про співпрацю із Саудівською Аравією. Згідно з повідомленням, опублікованим компанією у Twitter, це найбільший в історії Туреччини експортний контракт у галузі технологій.

Угоди були укладені не тільки з Baykar, але також з турецькими оборонними компаніями Aselsan і Roketsan. Вони спільно підписали угоду про локалізацію технологій для Bayraktar Akıncı з компанією SAMI Defense, що є дочірньою компанією Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії.

Генеральний директор Baykar, Халюк Байрактар, відзначив цей подія як історичний крок для регіональної та глобальної стабільності, виражаючи радість з підписання угоди.

Зазначено, що з моменту початку розробок безпілотних літальних апаратів у 2003 році, Baykar отримала 75% своїх доходів від експорту. Згідно з даними Асамблеї експортерів Туреччини (TIM), у 2021 та 2022 роках компанія стала лідером експорту оборонного та аерокосмічного сектора. Більшість підписаних у 2022 році експортних контрактів Туреччини – 99,3% – припадає на Baykar, що приносить компанії $1,18 млрд.

Оборот Baykar у 2022 році становив $1,4 млрд. Компанія вже уклала експортні угоди з 30 країнами щодо безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2, а також з сімома державами стосовно Bayraktar Akıncı.

Крім співпраці з Саудівською Аравією, на початку серпня ця успішна компанія також уклала стратегічну угоду про співпрацю з Пакистаном. Baykar Teknoloji уклала угоду про науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, що покладає підстави для подальшого розширення взаємних можливостей сторін у галузі інновацій та розвитку високих технологій.

Ці стратегічні співпраці сприятимуть технологічному прогресу обох країн та зміцненню їх оборонного потенціалу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273972.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua