ФАО повідомила про зростання світових цін на продовольчі товари у липні

12 авг, 08:00

Продовольча та сільськогосподарська організація Обʼєднаних Націй (ФАО) повідомила про зростання світових цін на продовольчі товари у липні, що було спричинено припиненням дії Чорноморської зернової ініціативи.

Індекс цін на продовольство ФАО, що відстежує щомісячні зміни світових цін на продовольчі товари, досягнув середнього значення 123,9 пункту у липні, що на 1,3% вище, ніж у попередньому місяці, та на 11,8% нижче порівняно з липнем 2022 року.

Різке зростання індексу цін на олію стало основною причиною загального підвищення вартості продовольчих товарів, збільшившись на 12,1% порівняно з червнем після семимісячного зниження.

Зокрема, світові ціни на олію зросли на понад 15%, переважно через невизначеність щодо експортних поставок після виходу РФ з "зернової угоди".

Пальмова, соєва та рапсова олії також подорожчали через побоювання щодо перспектив виробництва у провідних країнах-виробниках.

Індекс цін ФАО на рис зрос на 2,8% у місячному вирахуванні та на 19,7% у річному обчисленні, досягши найвищого номінального рівня з вересня 2011 року в зв'язку із забороною Індії на експорт рису.

Що стосується інших продовольчих товарів, індекси цін ФАО на цукор, молочні продукти, м'ясо та зернові показали зниження.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273976.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua