США готуються виділити додаткове фінансування для України

09 авг, 09:00

Адміністрація президента Джо Байдена працює над запитом на додаткове фінансування для України, який, ймовірно, буде розглянутий Конгресом цієї осені, повідомив начальник відділу закупівель армії Даг Буш.

Згідно з інформацією від CNN, адміністрація працює над пакетом фінансування, який буде представлений до розгляду Конгресу у найближчі місяці, проте всі деталі поки що мають бути уточнені Управлінням бюджету.

"Я думаю, що у нас є вагомі аргументи, і ми сподіваємося отримати підтримку Конгресу для продовження фінансування, зокрема збільшення виробництва та закупівлі боєприпасів, які підтримають Україну", - заявив Буш.

Раніше повідомлялося, що Білий дім не має наміру звертатися до Конгресу з проханням про нове фінансування для України до кінця фінансового року, який завершується наприкінці вересня. Це стало причиною незгоди між окремими чиновниками адміністрації та членами Конгресу, які висловлювали стурбованість тим, що кошти можуть закінчитися ще до середини літа.

Зазначається, що фінансової кризи, пов'язаної зі зброєю для України, вдається уникнути, оскільки Пентагон підвищив оцінку суми витрат на 6,2 мільярда доларів.

На початку року Конгрес затвердив запит адміністрації на додаткові 48 мільярдів доларів на допомогу в озброєнні України та боротьбу з пандемією Covid-19, з яких 36 мільярдів спеціально було виділено для України.

Додаткове фінансування передбачалося тривати до 30 вересня 2023 року. Протягом минулого року адміністрація чотири рази зверталася за таким додатковим фінансуванням для допомоги Україні: у березні, травні, вересні та грудні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273981.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua