В партії авокадо з Перу виявлен кадмій

09 авг, 18:00

Система швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) повідомила Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області про виявлення кадмію в авокадо з Перу, що експортувалось з Польщі до України, згідно з інформацією від Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Українська Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області була інформована про виявлення кадмію в авокадо з Перу, яке було експортовано з Польщі до України. Компанією-виробником авокадо є Agro San Jacinto S.A.C.

Орган Держпродспоживслужби негайно звернувся до суб'єктів господарювання, які здійснюють обіг цього продукту, з закликом вилучити його з обігу протягом двох робочих днів та надіслати письмове повідомлення про виявлену невідповідність до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Кадмій може бути небезпечним для здоров'я людей, і його присутність в харчових продуктах є серйозним порушенням безпеки харчування. Застосування продукту, що містить шкідливу речовину, може негативно вплинути на здоров'я споживачів, тому важливо вжити заходів для його вилучення з обігу якнайшвидше.

У світлі виявленої невідповідності українська Держпродспоживслужба вживе відповідні заходи, щоб забезпечити безпеку та дотримання стандартів якості харчових продуктів на території країни. Споживачам слід бути обережними і звертатися до додаткової інформації про продукти, якщо вони мають сумніви щодо їхньої якості.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/273999.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua