«Оператор ГТС» має можливість вступити на ринок електроенергії - новий напрямок розвитку

10 авг, 13:30

Рішення Верховної Ради щодо оптимізації структури власності "Оператора Газотранспортної Системи" ("ОГТСУ") розкриває нові можливості для переорієнтації частини компресорних станцій на газові електростанції, які здатні виробляти електроенергію з природного газу.

Таке рішення заявлено в соціальній мережі Facebook колишнім генеральним директором "Оператора ГТС" Сергієм Макогоном.

Ця нова можливість виникла після прийняття закону № 9311-1-д Верховною Радою, у якому пропонується здійснити переорієнтацію діяльності "ОГТСУ". Голова енергетичного комітету Верховної Ради, Андрій Герус, запропонував і підтримав цю ініціативу.

Згідно з внесеними поправками, "ОГТСУ" отримує право на отримання ліцензії для виробництва електроенергії з природного газу та може виступити у ролі виробника електроенергії на електроустановках до 1 січня 2027 року.

Сергій Макогон роз'яснив, що здійснення такої переорієнтації дозволить "ОГТСУ" використовувати неактивні компресорні станції для створення газових електростанцій. Ці станції зможуть виготовляти електроенергію, а також відновлювати баланс енергосистеми.

Спроможність перетворення газових інфраструктурних об'єктів на джерела зеленої енергії може стати важливим кроком в розвитку стійкої енергетики в Україні. Цей крок може сприяти зменшенню викидів шкідливих речовин у атмосферу та сприяти розвитку альтернативних джерел енергії у країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274013.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua