Укрзалізниця планує будівництво 100 нових пасажирських вагонів

14 авг, 13:00

На фоні необхідності модернізування залізничної інфраструктури, "Укрзалізниця" оголосила про плани виготовити 100 нових пасажирських вагонів та п'ять дизель-поїздів власними зусиллями.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про це у Telegram, підкресливши, що рішення прийнято після наради з віцепрем’єр-міністром Олександром Кубраковим, представниками Мінінфраструктури та керівництвом "Укрзалізниці".

"Зараз "Укрзалізниця" є основним перевізником залізничного сполучення в країні. Однак ми маємо стикаємося з проблемою застарілого вагонного парку. Для забезпечення безперебійної роботи необхідно модернізувати чи замінити застарілі засоби транспорту", - зазначив Шмигаль.

В планах "Укрзалізниці" - виготовлення 100 нових пасажирських вагонів та 5 дизель-поїздів, при цьому уряд обіцяє надати максимальну підтримку для успішної реалізації цих завдань.

Член правління "Укрзалізниці" Євген Шрамков раніше повідомив, що компанія планує здійснити будівництво нових пасажирських вагонів на власних підприємствах, таких як Київський електровагоноремонтний завод, Дарницький вагоноремонтний завод, Рефрижераторна вагонна компанія та Стрийський вагоноремонтний завод.

"Зараз ми активно готуємо майданчики, технологічні процеси, інструменти та розпочинаємо програму з закупівлі матеріалів. Вже цього року плануємо провести ремонти чотирьох вагонів - по одному на кожному з підприємств", - повідомив Шрамков.

Плани "Укрзалізниці" виготовити нові пасажирські вагони свідчать про допитливий підхід компанії до вирішення важливих проблем, пов'язаних з розвитком та модернізацією залізничного транспорту України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274061.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua