Готовність США збільшити фінансування для України: Розрахунки та плани

15 авг, 09:00

Білий дім Сполучених Штатів Америки відзначає готовність знову звернутися до Конгресу з проханням про додаткове фінансування для України, якщо це буде потрібно. Величина такого запиту буде обґрунтована прорахунками та ретельними розрахунками.

Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі підтвердив цю позицію, повідомляє агентство "Укрінформ".

Зазначено, що тривалість конфлікту в Україні залишається невідомою, тому буде недоцільним не робити все можливе, щоб оцінити потреби Києва на початку наступного фінансового року, який розпочинається після 30 вересня 2023 року, і подати відповідний запит до Конгресу.

Кірбі зазначив, що величина нового пакету допомоги для України базується на детальних розрахунках та аналізі. Проте, якщо виявиться, що ця сума недостатня, уряд зробить всі зусилля, щоб отримати додаткові кошти.

Він також підкреслив, що США не будуть міркувати над зверненням до Конгресу знову, якщо з'явиться відчуття, що це необхідно після першого кварталу або якщо знадобиться внести зміни до вже поданих запитів.

Таким чином, позиція США відображає прагнення забезпечити необхідну фінансову допомогу Україні та готовність адаптувати рівень фінансування залежно від ситуації на місцевому та міжнародному рівнях.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274080.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua