Італія обіцяє допомогу у відновленні зруйнованого після ракетної атаки собору в Одесі

15 авг, 12:00

Італія взяла на себе зобов'язання допомогти відновити Спасо-Преображенський собор в Одесі, який був спустошений під час ракетної атаки Російської Федерації 23 липня.

Про це повідомила пресслужба італійського уряду.

Відзначається, що Італійська держава вивчає можливість включення двох найавторитетніших культурних інституцій країни - Міланського трієнале та музею MAXXI в Римі - для координації найкращих економічних, технічних та культурних ресурсів, необхідних для успішної реставрації Спасо-Преображенського собору.

"На допомогу проекту відновлення та відродження стін і фресок, що зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів Російської Федерації, приходить італійське реставраційне співтовариство, включаючи університетські факультети, професійні інститути, студії та лабораторії. Це відзначення глибокої дружби між народами", - зазначається в оголошенні.

Спасо-Преображенський собор є важливим культурним символом Одеси і України в цілому. Його пошкодження в результаті ракетної атаки стало великою втратою для національної спадщини.

Цей крок Італії свідчить про підтримку та солідарність щодо України в часи складної ситуації та важливості збереження культурної спадщини незалежно від географічних меж.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274081.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua