Виплати до Дня Незалежності: хто може розраховувати на допомогу та як отримати

16 авг, 12:00

З нагоди Дня Незалежності України, Пенсійний фонд в серпні здійснює разові грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, ветеранам війни, а також тим, хто постраждав від нацистських переслідувань.

Як інформує пресслужба ПФУ 14 серпня, виплати передбачені постановою уряду № 754. Однак, процедура отримання варіюється залежно від категорії громадян.

Пенсіонерам, які відносяться до цільових категорій, сума разової грошової виплати додатково нараховується до щомісячної пенсії. Водночас, військовослужбовцям та іншим особам, які мають право на цю допомогу, кошти перераховуються на рахунки військових частин, установ, де вони проходять службу.

Ті, хто не входить ні до пенсіонерів, ні до діючих військових, але мають право на отримання допомоги, повинні звернутися до органів Пенсійного фонду з документами, що підтверджують їхнє право, а також з інформацією про банківський рахунок.

Розміри грошових виплат визначені згідно зі ступенем інвалідності та заслугами перед Батьківщиною. Зокрема, особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням концтаборів, гетто тощо, виплатять від 2 700 до 3 100 гривень.

Учасники бойових дій, постраждали учасники Революції Гідності, а також колишні неповнолітні в’язні концтаборів, отримають по 1 000 гривень.

За особливі заслуги перед Батьківщиною громадяни отримають виплату у розмірі 3 100 гривень.

Члени сімей загиблих ветеранів, жертв нацистських переслідувань, а також постраждалих від війни осіб отримають від 450 до 650 гривень в залежності від категорії. Учасники Революції Гідності та колишні в’язні концтаборів, а також діти, народжені в цих умовах, отримають 1 000 гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274104.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua