Новий Рекорд: Україна спостерігає зростання споживання електроенергії

18 авг, 14:00

У середу, 16 серпня, Україна зафіксувала новий літній рекорд споживання електроенергії, який призвів до того, що виробництво не змогло забезпечити пік споживання ввечері. Ця ситуація змусила звернутися до Румунії для аварійної допомоги з електроенергією.

Про це повідомлено пресслужбою Укренерго.

Зафіксувавши новий рекорд в енергосистемі о 21:00, цей показник виявився на 0,4% вищим за попередній максимум, зафіксований 19 липня.

Через зменшення денної світлової активності та хмарну погоду в деяких регіонах, генерації та імпорту електроенергії було недостатньо для задоволення потреб населення. Специфічно сонячні електростанції виробляли менше електроенергії вечорами, коли споживання було найвищим.

Для покриття дефіциту потужності "Укренерго" звернулося до Румунії з проханням про аварійну допомогу. Ця допомога надавалась з 19:00 до 22:00, забезпечуючи додаткові 400 МВт потужності щогодини для забезпечення споживання. Проте оператор наголошує, що це є останнім інструментом подолання дефіциту, а така електроенергія має високу вартість.

Україна активно готується до зими шляхом проведення ремонтних робіт на теплових, гідроелектростанціях та атомних енергоблоках. Однак через обмежені можливості та низьку потужність енергосистеми, вона може стикнутися з труднощами при задоволенні високого споживання електроенергії.

Треба відзначити, що в четвер, 17 серпня, експорт електроенергії з України було зупинено, замість цього проводиться імпорт зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години зі значною потужністю до 645 МВт.

На жаль, енергетична інфраструктура в Україні продовжує ставати об'єктом атак. Відмічається, що російські атаки призвели до знеструмлення 10 тисяч споживачів у Дніпропетровській області. Однак наразі доступ до електроенергії відновлено. Обстріли також призвели до нових пошкоджень електромереж на Харківщині, Херсонщині та Донеччині.

Загалом, через військові дії знеструмлено 429 населених пунктів, і реставраційні роботи проводяться з урахуванням безпекової ситуації та дозволу військових.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274155.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua