Відновлення залізничного маршруту між Польщею та Україною, закритого у 2010 році

18 авг, 17:00

Польська залізнична компанія SKPL Cargo спільно з Україною планує відновити рух по залізничному маршруту, який був закритий у 2010 році. За інформацією видання Rynek Kolejowy, компанія намір запустити рейси з Сянока до прикордонного міста Крощенко, а далі до Хирова на території України.

Планується, що перевізник забезпечить роботу 3-х щоденних пар транскордонних поїздів на маршруті Сянок — Хирів – Сянок з 15 грудня 2024 року до 14 грудня 2029 року. В даний час SKPL Cargo вже працює на лінії 108, яка сполучає Сянок з кордоном України. Також Polregio здійснює трасу до станції Устрики-Долішні, розташованої неподалік від прикордонного пункту з Україною.

Плани відновити залізничне сполучення з Хировом мають велике значення, оскільки це відкриє новий міжнародний коридор. Це дозволить мешканцям Карпатського регіону з легкістю потрапляти до Польщі і зворотно.

Останній раз регіональні поїзди між Сяноком та Хирівом курсували у 2010 році, але через проблеми з контрабандою їх припинили. Компанія Przewozy Regionalne, що здійснювала цей маршрут, не могла ефективно боротися з контрабандистами, що призвело до зупинення руху.

Відновлення залізничного сполучення між цими двома країнами відкриє нові можливості для пасажирів та сприятиме поглибленню економічної та культурної співпраці між Україною та Польщею.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274161.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua