Pininfarina представила найдорожчий електромобіль у світі: гіперкар Barchetta

21 авг, 16:30

Німецько-італійська компанія Automobili Pininfarina вразила світ своєю новою розробкою - електричним гіперкаром Barchetta. Ця витвірна машина, об'єднуючи у собі найсучасніші рішення та підходи, вже заслужила звання найдорожчого електромобілю у світі. Про це повідомляє портал Electrek.

Подія стала справжнім святом для автомобільних ентузіастів, адже Barchetta втілює в собі вишуканий стиль і відзначає 95-річний ювілей компанії Pininfarina, що станеться у 2025 році. Варто відзначити, що лише 10 таких автомобілів буде виготовлено.

В понятті B95 слово "B" позначає саме Barchetta, а числа "95" символізують важливий вік Pininfarina. Дизайнери автовиробника вдало поєднали минуле та сучасність, створивши відкритий спорткар з унікальним дизайном аероекрана та іншими неймовірними деталями.

Щоб забезпечити додатковий рівень безпеки, команда дизайнерів компанії запропонувала клієнтам індивідуально налаштовані шоломи, які ідеально вписуються в ексклюзивну атмосферу Barchetta. Згідно з інформацією Pininfarina SpA, вартість кожної Barchetta, створеної на замовлення, складатиме $4,78 мільйона.

Буде вироблено лише 10 одиниць цього гіперкара. Розробники обіцяють, що новий Barchetta матиме потужну силову установку, аналогічну тій, що використовується в моделі Battista hyper GT, але з унікальним налаштуванням. Внутрішні електродвигуни здатні розганятися від 0 до 100 км/год за менше ніж 2 секунди, досягаючи максимальної швидкості понад 300 км/год.

Акумуляторна батарея у формі літери "Т" з рідинним охолодженням та ємністю 120 кВт-год генерує пікову потужність 1400 кВт (1900 к.с.) та може заряджатися зі швидкістю до 270 кВт на зарядних станціях постійного струму, заряджаючи рівень від 20% до 80% за 25 хвилин.

Відвідувачі Monterey Car Week матимуть можливість особисто познайомитися з Barchetta та ще двома моделями електромобілів Pininfarina SpA.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274183.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua