Серед українського бізнесу зросла фінансова підтримка армії та населенню

22 авг, 09:00

Серед українського бізнесу зросла фінансова підтримка армії та населенню. За результатами опитування, проведеного Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) серед своїх членських компаній, більш як половина підприємств вказали на фінансову допомогу обороні та мобілізованим працівникам.

За даними опитування, 56% компаній надають фінансову підтримку армії та населенню, і 61% підтримують своїх співробітників, які перебувають на військовій службі. Це високий рівень підтримки порівняно з минулими місяцями.

Більше половини опитаних підприємств (49%) надають допомогу збройним силам та населенню власною продукцією, 26% надають послуги, 21% надають медикаменти, а 18% засоби захисту та оборони.

Стабільність підприємств у третьому кварталі залишається високою – 69% компаній функціонують у повному обсязі, тоді як 31% мають певні обмеження через умови війни.

Щодо виплати заробітних плат, 93% компаній виконують свої зобов'язання у повному обсязі, що є позитивним показником порівняно з попередніми періодами.

Бізнес зберігає фінансову стійкість – 43% підприємств мають фінансову "подушку" на період понад рік. Тільки 6% бізнесів не мають жодних фінансових резервів.

Деякі компанії не зупиняються навіть у важких умовах. Згідно опитування, 35% бізнесу реалізували або планують великі інвестиційні проєкти в Україні, що може включати в себе відкриття нових підприємств, розширення потужностей та інші інвестиції.

Дослідження проводилося з 25 липня по 15 серпня 2023 року серед 97 топменеджерів членів Європейської бізнес-асоціації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274202.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua