Україна готова до зимового сезону - Міненерго

23 авг, 09:00

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, висловив певність у підготовці енергетичної системи до наближеного зимового сезону, підкреслюючи, що Україна буде стабільно отримувати електроенергію без відключень.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

У випадку екстрених ситуацій, відповідні органи готові негайно реагувати для запобігання відключення електропостачання або швидкої його відновлення.

"Але не можна виключати можливість ворожих терористичних атак, які ми не можемо передбачити. Ворожі дії спрямовані на досягнення блекауту в Україні. Минулої зими ми здобули великий досвід у відновленні енергетичної системи, але ворожі атаки можуть бути непередбачуваними", - зауважив Галущенко.

За відсутності нових серйозних пошкоджень внаслідок обстрілів, Міненерго не має наміру вводити обмеження в електропостачанні споживачів.

"Якщо і виникатимуть відключення світла, то це буде результатом атак на нашу енергетичну систему і має тимчасовий характер", - додав міністр.

В "Укренерго" також вважають, що не варто очікувати невідворотних відключень світла взимку. Фахівці працюють над зменшенням ризиків, однак розглядають найгірші сценарії.

Одночасно українців закликають берегти електроенергію вже зараз, оскільки підвищений використання кондиціонерів та інших електроприладів призводить до стрімкого зростання навантаження на енергетичну систему ввечері. Це, у свою чергу, змушує енергетиків включати додаткові блоки електростанцій, які потребують ремонту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274212.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua