Відновлення київського мосту Метро вимагатиме не менше 500 мільйонів євро

23 авг, 15:00

Департамент транспортної інфраструктури КМДА заявив, що відновлення київського мосту Метро обійдеться не менше, ніж в 500 мільйонів євро. Це декларується з посиланням на оцінки європейських фахівців.

Зазначається, що споруда мосту Метро була експериментальною в часи радянського союзу. У СРСР було створено лише кілька таких мостів, і на сьогодні він єдиний залишився в Києві, в той час як інші були розібрані.

Перед війною було заплановано провести ремонт мосту Метро, і проєкт розроблявся з участю експертів Європейського банку реконструкції та розвитку. Проте через повномасштабне вторгнення, ця співпраця була призупинена, повідомляє Департамент транспортної інфраструктури.

Відновлення мосту Метро заплановане на наступний рік. Щоб зняти навантаження з цієї споруди та розпочати ремонтні роботи, до кінця 2023 року планується відкрити автомобільне сполучення між лівим та правим берегами річки за допомогою Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

17 липня 2023 року державна комісія з перевірки мостових споруд, утворена виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, визнала міст Метро аварійним. Візуальний огляд виявив серйозну корозію балок та основних елементів конструкції, тріщини в опорах з утворенням сталактитоподібних відкладень всередині, руйнування бетону та корозію балок в місцях з'єднання з перерізними з'єднаннями.

За останні п'ять років в Києві було проведено поточні ремонти на 46 мостових спорудах, і ще 28 споруд було відновлено в рамках капітальних робіт. Крім того, на цей рік заплановані та вже розпочаті капітальні ремонти на 5 об'єктах мостової інфраструктури та поточні ремонти на 6 об'єктах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274224.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua