Українські фермери просять Єврокомісію компенсувати витрати на логістику

24 авг, 17:30

Українська влада внесла прохання до Єврокомісії щодо компенсації логістичних витрат українським фермерам в розмірі 30 євро за кожну тонну агропродукції. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Тарас Висоцький, під час телемарафону «Єдині новини», повідомляє Українське національне інформаційне агентство (УНН).

Ця ініціатива спрямована на компенсацію логістичних витрат на транспортування української агропродукції до морських портів країн Європи, таких як Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Хорватія, Словенія та Нідерланди. Ця ініціатива може покращити можливості безперебійного експорту української агропродукції, що є важливою складовою світової продовольчої безпеки.

За словами Висоцького, у зв'язку з блокуванням чорноморських портів вартість транспортування українського зерна до віддалених європейських портів стає надзвичайно високою для фермерів. Крім того, подальша доставка агропродукції з цих портів до країн Африки, Азії та Близького Сходу стає невигідною для українських аграріїв.

Висоцький додав, що надання субсидій, які виплачуватимуться лише за умови доставки продукції в далекі європейські порти, позитивно позначиться на збільшенні обсягів експорту і сприятиме покращенню транзиту через країни, такі як Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія.

Також він зауважив, що Україна звернулася до Туреччини, ООН та інших міжнародних партнерів для забезпечення можливості експорту українського зерна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274252.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua