Індія заборонить експортувати цукор місцевим компаніям починаючи з жовтня 2023 року

25 авг, 17:00

Індія, один з найбільших виробників цукру у світі, заборонить експортувати цей продукт місцевим компаніям починаючи з жовтня 2023 року. Ця новина поширюється за інформацією агентства Reuters із посиланням на джерела в індійському уряді.

Останній раз Індія вводила заборону на експорт цукру сім років тому. Припинення поставок цукру з Індії може спричинити підвищення світових цін на цей продукт, як передбачають у Reuters.

Головна причина заборони експорту полягає в очікуваному дефіциті цукру в країні через суху погоду. Відсутність опадів у західному штаті Махараштра та південному штаті Карнатака, які є основними регіонами виробництва цукрової тростини в Індії, спричинила втрату понад 50% врожаю.

Локальні ціни на цукор вже підскочили до найвищого рівня за майже два роки, що змусило уряд дозволити заводам продавати на внутрішньому ринку додаткові 200 000 тонн у серпні.

Представник уряду висловився, "Наша основна мета - задовольнити місцеві потреби в цукрі та виробляти етанол із надлишків цукрової тростини. На наступний сезон у нас не буде достатньо цукру, щоб виділити експортні квоти."

У поточному сезоні (до 30 вересня), Індія дозволила заводам експортувати лише 6,1 мільйонів тонн цукру, в порівнянні з рекордними 11,1 мільйонами тонн минулого сезону.

У 2016 році Індія ввела податок у розмірі 20% на експорт цукру, щоб обмежити продаж за кордоном.

Очікується, що виробництво цукру в Індії зменшиться на 3,3% до 31,7 мільйонів тонн в наступному сезоні 2023/2024.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274274.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua