Бюджет на 2024 рік: Уряд шукає додаткові кошти на потреби держави

28 авг, 09:00

Україна готується до бюджету на наступний рік, і вже стає очевидним, що видатки на оборону і безпеку в 2024 році будуть або навіть перевищують витрати цього року. Однак уряд все ще знаходиться в пошуках додаткових фінансових ресурсів для цих цілей.

Міністр фінансів України, Сергій Марченко, поділився цією інформацією під час ефіру телемарафону.

У 2023 році сектор оборони став найбільшою статтею в бюджеті, на яку виділено 1,6 трлн гривень, що перевищує обсяг зібраних податків.

"Тому ми постійно знаходимося в складній ситуації, шукаючи додаткові джерела для фінансування цих додаткових витрат. Ми можемо сказати, що ми переходимо у стадію "виживання": той, хто зможе подолати цей марафон", - наголосив він.

За словами Марченка, військові зараз запитують фінансування в п'ять разів більше, але Україна не може збільшувати податки до такого рівня.

"Ми можемо собі дозволити оборонний бюджет на тому рівні, на якому він існує зараз, і ми вкладаємо великі зусилля для підтримки цього сектору", - підкреслив міністр фінансів.

Варто зазначити, що Мінфін вже розпочав переговори з партнерами щодо створення нових фінансових пакетів допомоги на 2024 рік.

На сьогодні відомо, що у липні 2023 року загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становила 231,8 млрд гривень. З цієї суми 76,9 млрд грн були спрямовані на грошове утримання військовослужбовців.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274289.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua