П'ять країн ЄС висловили намір продовжити заборону на імпорт української агропродукції

29 авг, 13:00

П'ять країн Європейського Союзу - Польща, Словаччина, Болгарія, Румунія та Угорщина - висловили намір продовжити заборону на імпорт української агропродукції після 15 вересня. У відповідь на це, Київ висловив категоричну незгоду з таким рішенням.

Заява Міністерства закордонних справ України наголошує на тому, що продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України є абсолютно неприйнятним. Крім того, в Україні викликає незрозуміння намір додати до переліку заборонених товарів інші категорії української продукції.

Зазначається, що Україна закликає керівництво Євросоюзу та пов'язані країни, які отримали додаткове фінансування відповідних секторів з європейського бюджету, знайти збалансоване рішення. Лише шляхом солідарності можна протистояти викликам, спричиненим російською агресією проти України та зміцнювати Єдиний ринок ЄС.

Подібні обмеження можуть негативно позначитися на українських аграрних виробниках та експортерах зерна, оскільки Європейський Союз є одним із важливих ринків для української агропродукції. Заборона на імпорт може спричинити серйозні втрати та складнощі для українських сільськогосподарських компаній.

Ситуація є складною, оскільки Україна намагається підтримувати свої аграрні інтереси та забезпечувати продовольчу безпеку в умовах російської агресії та геополітичних напруг. Україна і Європейський Союз раніше спільно працювали над підтримкою українського сільськогосподарського сектора.

Ситуація залишається на діагональному шляху, і подальший розвиток подій буде залежати від рішень країн ЄС та співпраці з Україною в цьому питанні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274314.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua