Угорщина розглядає можливість введення заборони на імпорт усієї української сільськогосподарської продукції

29 авг, 16:00

Угорщина розглядає можливість введення заборони на імпорт всіх 24 видів української сільськогосподарської продукції, якщо Європейський Союз не продовжить заборону на імпорт деяких українських зернових продуктів, термін якої закінчується 15 вересня. Про це повідомив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь.

Міністр виразив обурення тим, що дешева українська сільськогосподарська продукція, яка імпортується безмитно, заполонила європейський ринок. Навіть при тому, що цього року в Угорщині очікується майже рекордний врожай кукурудзи, продажі стикаються з труднощами через дешеву конкуренцію з боку українських постачальників.

За словами Іштвана Надя, ситуація ускладнюється рядом чинників, включаючи наслідки пандемії коронавірусу, посуху, конфлікт на сході України та енергетичну кризу, спричинену санкціями Європейського Союзу.

Він наголосив, що уряд Угорщини розглядає можливість закриття кордону для українських агрокультур, що надходять з України, починаючи з 16 вересня, якщо ЄС не продовжить заборону на імпорт деяких видів української продукції.

Угорщина стурбована впливом дешевої української сільськогосподарської продукції на свій внутрішній ринок і робить спроби захистити власних виробників від нечесної конкуренції з боку України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274320.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua