Індія розглядає короткострокову заборону експорту пшениці та рису з метою стабілізації внутрішнього ринку продовольства

30 авг, 15:30

Індійська урядова заборона на експорт пшениці та рису вважається тимчасовою та буде підтримана до стабілізації внутрішнього постачання продовольства. Один з провідних експортерів, компанія ITC Ltd., висловив ці сподівання, розкривши вплив ембарго на свої доходи в другому кварталі цього року.

Рішення Індії заборонити експорт пшениці та рису планується короткостроковим і має на меті забезпечити внутрішній ринок продовольства країни. За квартальним звітом ITC Ltd., одного з найбільших експортерів пшениці, доходи компанії з сільськогосподарського сектору зменшилися на 25% протягом квітня-червня внаслідок обмежень у вивозі. Про це повідомив голова правління ITC Ltd, Санджив Пурі.

Санджив Пурі висловив сподівання, що заборона експорту буде тимчасовою та зможе бути скасована після досягнення стабільності в постачанні продовольства. Він наголосив, що важливою умовою для повернення до експорту буде наявність достатнього обсягу врожаю для задоволення внутрішнього попиту та надлишків для експорту.

Санджив Пурі додав, що його компанія спільно з фермерською спільнотою планує спільно розглянути можливості покращення виробництва та зростання врожайності для забезпечення внутрішнього ринку продовольства.

Тим часом, різні сектори індійського ринку продовольства піддаються різним впливам. Бізнеси, пов'язані зі споживанням на внутрішньому ринку, виявляють стійкість, тоді як експорт та поставки сировини можуть зазнати змін в цінах та попиті.

Споживча інфляція в Індії більше обумовлена зовнішніми факторами, зокрема імпортом. Крім того, неврожаї та кліматичні зміни також впливають на внутрішнє постачання продовольства. Однак останні дані також вказують на початок відновлення сільськогосподарського сектору та споживання в країні.

Провідний керівник ITC Ltd, Санджив Пурі, заявив, що його компанія фокусується на створенні додаткової вартості та розглядає можливості розширення виробництва в секторі спецій та нікотинових похідних продуктів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274342.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua