Запаси газу в українських сховищах досягли 14 мільярдів кубометрів

02 сен, 14:00

На початку серпня, запаси природного газу в українських підземних сховищах збільшилися до рекордних 14 мільярдів кубометрів. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час телемарафону.

"Ми фактично вже досягли обсягу 14 мільярдів кубометрів газу. Запланована мета в обсязі 14,7 мільярдів кубометрів до початку опалювального сезону буде виконана навіть з перевищенням", - зазначив він.

Чернишов відзначив, що цей запас газу дозволить Україні не тільки забезпечити опалення, але й надавати додаткові поставки газу для виробництва електроенергії. Україна має 12 підземних сховищ газу загальною ємністю 31 мільярд кубометрів.

Планувалося накопичити 14,7 мільярдів кубометрів газу до початку опалювального сезону 2023/2024 року.

Чернишов нагадав також, що "Нафтогаз" продовжив дію тарифного плану для населення у розмірі 7,96 гривень за кубометр газу ще на рік - до 1 травня 2024 року.

Крім того, Кабінет Міністрів України продовжив дію спеціального зобов'язання, в межах якого "Нафтогаз" буде продовжувати постачати природний газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною 7,4 тисяч гривень за кубометр до 15 квітня 2024 року. Це дозволить зберегти незмінними тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274348.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua