Новий пакет військової допомоги США для України на $250 мільйонів

31 авг, 09:00

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 250 мільйонів доларів. Цей пакет призначений для підтримки України на полі бою в умовах війни з Росією. Про це повідомили у Державному департаменті США.

В рамках цього пакету передбачено постачання ракет AIM-9M для систем протиповітряної оборони, боєприпаси до високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські снаряди калібрів 105 і 155 мм, засоби розмінування, переносні ракетні комплекси FGM-148 Javelin та інші протитанкові системи та ракети.

У склад цього пакету входять також понад 3 мільйони набоїв для стрілецької зброї, машини швидкої допомоги, підривні боєприпаси для подолання перешкод, а також запчастини, послуги з обслуговування, навчання та транспортування.

У Держдепартаменті США підкреслюють, що Росія продовжує вести агресивну війну, яка призвела до великої кількості жертв серед мирних жителів України і мільйонів біженців. Атаки Росії на українські порти і зернову інфраструктуру викликали коливання цін на продукти харчування і зерно на світових ринках, а також погіршили голод і глобальну продовольчу безпеку.

У відомстві нагадують, що Росія може завершити війну, вивівши свої війська з України та припинивши військові дії, але до цього моменту США і їхні союзники та партнери залишаються на боці України.

Слід відзначити, що попереднього разу США анонсували виділення нового пакету військової допомоги для України 14 серпня, проте обсяг цієї допомоги становив 200 мільйонів доларів. Також, 25 липня було оголошено про надання допомоги на 400 мільйонів доларів, а 19 липня - навіть на 1,3 мільярда доларів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274354.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua