Німеччина зменшує корпоративні податки на 32 мільярди євро для підтримки економіки

31 авг, 12:00

Німецька коаліція у вівторок досягла домовленості щодо зменшення корпоративних податків на загальну суму 32 мільярди євро протягом чотирьох років з метою підтримки та стимулювання економіки.

За інформацією агентства Reuters, таке рішення стало результатом довгих обговорень в уряді.

Німецька економіка залишалася в стагнації у другому кварталі цього року та не проявляла ознак відновлення після зимової рецесії. Ця країна, яка є однією з найбільших економік світу, зазнала значних труднощів.

Згідно з проєктом, у перший рік пакету стимулів, який має скромний обсяг в контексті 4-трильйонної економіки, відбудеться зменшення податкових надходжень у федеральний бюджет на 2,6 мільярда євро, на рівень земельних урядів - 2,5 мільярда євро та 1,9 мільярда євро на рівень муніципалітетів.

За урядовими документами, на які посилається Reuters, субсидії у наступному році збільшаться майже вдвічі, до 67,1 мільярда євро в порівнянні з 2021 роком. Майже дві третини цих субсидій призначено для фінансування "зеленого" переходу до економіки з меншим вмістом вуглецю.

Новий закон пропонує стимулювати компанії інвестувати у кліматично сприятливі проекти, надає податкові пільги для досліджень та дозволяє компаніям компенсувати збитки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274359.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua