Збитки екосистеми від підриву російською окупацією Каховської ГЕС оцінили в 12 мільярдів доларів - звіт ООН

31 авг, 18:00

Екологічна катастрофа, спричинена підривом російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС), призвела до серйозних збитків екосистеми, загалом на понад 12 мільярдів доларів США. Про це повідомив голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, посилаючись на висновки експертів місії ООН.

За словами Єрмака, експерти місії ООН, яка наразі працює в Україні, попередньо оцінили величезні збитки для природи, які становлять понад 12 мільярдів доларів США.

Зруйнування Каховської ГЕС стало серйозною природно-екологічною кризою для регіону та країни в цілому. Спостереження та дослідження показали, що ця подія призвела до значних змін в екосистемі регіону, і ці зміни призвели до значної шкоди навколишньому середовищу.

Програма ООН з довкілля планує презентувати програму відновлення наслідків катастрофи до кінця вересня. Ця програма стане однією з ключових складових реалізації "Формули миру" Президента України та буде включати в себе розмінування територій, очищення від твердих відходів, відновлення гідрологічного режиму та відновлення рослинного і тваринного світу.

Після підриву Каховської ГЕС Україна стала свідком серйозної природно-екологічної трагедії. Збитки для екосистеми та навколишнього середовища надзвичайно значущі, і відновлення природи стане одним із пріоритетів у подальших заходах з відновлення та відшкодування наслідків цієї катастрофи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274375.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua