Які суб’єкти господарювання, з яким видом діяльності та обсягом доходу підпадають під обов’язок застосування РРО/ПРРО?

31 авг, 10:35

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що правовідносини у сфері застосування РРО та/або ПРРО регулюються Податковим кодексом України, Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів  розрахункових  операцій  у сфері торгівлі, громадського харчування та  послуг» (із  змінами  та  доповненнями) (далі – Закон  № 265)  та нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.
Чинна редакція Закону № 265 визначає правові засади застосування РРО та/або ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Дія його поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.
Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій у інших законах, крім ПКУ, не допускається.
Згідно з п. 296.10 ст. 296 ПКУ, РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.
Таким  чином,  у  відповідь  на  питання  повідомляємо, що з 01 січня 2022 року суб’єкти господарювання (крім платників єдиного податку 1 групи) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг незалежно від виду діяльності та обсягу доходу зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО. Такий обов’язок виникає у разі проведення розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг) в розумінні Закону № 265.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274388.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua