Світовий банк готовий надати Україні фінансову допомогу у розмірі 232 мільйони доларів

01 сен, 09:00

Світовий банк готовий надати Україні фінансову допомогу у розмірі 232 мільйони доларів для відшкодування витрат на дрібні ремонти житла громадян, яке постраждало внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомили в офіційному заявленні банку.

Ці кошти будуть виділені в рамках проєкту під назвою "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)", яким керуватиме Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення).

Учасники програми матимуть можливість отримати компенсацію витрат на ремонт.

За розрахунками, це фінансування дозволить відновити та відремонтувати 98 тисяч окремих житлових будинків і 8 тисяч сімей, які проживають у 160 багатоквартирних будинках в п'яти регіонах.

"Проєкт HOPE підтримає уряд України у створенні засад для сталого, інклюзивного та екологічно чистого відновлення. Це величезне завдання, яке вимагає часу та значної міжнародної підтримки", - підкреслила віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані.

Початковий бюджет проєкту становить 232 мільйони доларів, з них 70 мільйонів - це кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку, забезпечений гарантією уряду Японії, та 162,5 мільйони - грант від багатостороннього донорського Цільового фонду підтримки відновлення та реформування України.

Також планується отримання додаткового фінансування в розмірі до 800 мільйонів доларів від Світового банку та його партнерів у формі кредитних гарантій, грантів та інших внесків, як вказано у заяві.

"На лютого 2023 року, вартість завданих збитків у житловому секторі України оцінюється понад 50 мільярдів доларів. Цей проєкт має на меті допомогти відремонтувати близько двох третин пошкоджених житлових будинків, які можуть бути відновлені", - зазначено у заяві.

Проєкт HOPE є четвертим рамковим проєктом Світового банку, який було схвалено в Україні цього року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274392.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua