Латвія збільшує підтримку українських біженців на 10 мільйонів євро

09 сен, 12:00

Латвійський уряд прийняв рішення збільшити фінансування органів місцевого самоврядування на суму близько 10 мільйонів євро з метою надання підтримки українським біженцям. Ця інформація міститься в офіційних документах на порталі правових актів TAP і була оприлюднена на Delfi.

У наказі, виданому 28 березня 2023 року, передбачено виділення Міністерству охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку (VARAM) фінансування у розмірі 21,79 мільйонів євро для покриття витрат органів місцевого самоврядування у 2023 році. Ці витрати стосувалися надання підтримки громадянам України, включаючи забезпечення житлом та харчуванням.

Уряд Латвії планує розширити цю ініціативу, збільшивши фінансування до рівня 32,15 мільйонів євро, для продовження фінансової підтримки органів місцевого самоврядування, які активно допомагають мігрантам з України.

Згідно з процедурою, міністр фінансів повинен інформувати Комісію Сейму з бюджету та фінансів (податків) щодо змін у виділенні коштів. Якщо Комісія Сейму не висловить заперечень протягом п'яти робочих днів після отримання відповідної інформації, то зміни у фінансуванні будуть введені в дію.

Ця ініціатива свідчить про готовність Латвії підтримувати українських біженців та надавати їм необхідну допомогу в умовах конфлікту на сході України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274450.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua