Ціни на нафту залишилися майже незмінними

06 сен, 13:00

Ціни на нафту залишилися майже незмінними, оскільки дані щодо економічних труднощів в Китаї, який продовжує відновлюватися після пандемії, збалансували очікуване скорочення поставок нафти з боку провідних учасників ОПЕК+ - Саудівської Аравії та Росії.

За інформацією Reuters, ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад впали на 9 центів, або на 0,10%, до 88,91 долара за барель. Жовтневі ф'ючерси на американську нафту WTI зросли на 34 центи, або на 0,4%, до 85,89 доларів о 03:15 за Гринвічем.

Прогнозується, що Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти в жовтні, а Росія представить нову угоду щодо обмеження видобутку в ОПЕК+ на цьому тижні, зазначила її віце-прем'єр-міністр.

Вже було оголошено, що Москва скоротить експорт нафти на 300 тисяч барелів на добу у вересні, після зменшення на 500 тисяч барелів на добу в серпні. Очікується, що Ер-Ріяд також збереже добровільне скорочення на рівні 1 мільйон барелів на добу на жовтень.

Аналітики зазначають, що на фоні очікувань ринку малоймовірно, що обидва виробники відмовляться від подальшого скорочення видобутку та таким чином підвищать ризик розпродажу на ринку.

З іншого боку, результати опитування приватного сектора в Китаї у вівторок показали сповільнення активності в сфері послуг, яка зростає найповільніше за останні вісім місяців через слабкий попит, який триває в другій найбільшій економіці світу, та заходи стимулювання, які не змогли істотно пожвавити споживання.

Аналітики відзначають, що ринки врахували нещодавні заходи Китаю щодо стимулювання економіки, тим самим компенсуючи підтримку від очікуваного скорочення поставок нафти.

У Японії, третій найбільшій економіці світу, витрати домогосподарств у липні впали на 5% порівняно з попереднім роком, що є глибшим за прогнозоване падіння на 2,5%, триває вже п'ятий місяць падіння.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274461.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua