Українські металургійні компанії вперше з початку повномасштабної війни вивезли сталь та руду морем

06 сен, 16:00

Українські металургійні компанії вперше з початку повномасштабної війни вивезли сталь та руду морем. Це історичний момент, який може відкрити двері для повного відновлення морського експорту всіх видів української продукції та сприяти економічному відновленню країни.

Кораблі Primus, Anna Tereza та Ocean Courtesy, які вивезли продукцію Групи Метінвест з українських портів, стали першими, кому вдалося прорвати морську блокаду України після завершення зернової угоди. Ця подія відзначається як важливий крок до відновлення експорту і прискорення відновлення економіки країни.

За словами Олександра Водовіза, керівника проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест, деблоковані судна перевозять продукцію виробництва українських металургійних і гірничих підприємств, виготовлену ще до початку повномасштабної війни.

Кількість продукції, що транспортується, включає понад 76 000 тонн металопрокату, який вироблено на комбінатах, таких як Азовсталь, Запоріжсталь, Каметсталь та АрселорМіттал Кривий Ріг. Також було вивезено 172 000 тонн залізорудного концентрату, виробленого на ГЗК Групи Метінвест.

Цей крок може мати значущий вплив на економіку України та сприяти її відновленню в умовах воєнного конфлікту. Можливість експорту продукції за кордон відкриває нові можливості для українських компаній та сприяє залученню інвестицій у регіон.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274468.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua