Втрати світової економіки від війни Росії проти України та пандемії оінила голова МВФ

09 сен, 16:00

На саміті АСЕАН голова Міжнародного валютного фонду, Крісталіна Георгієва, заявила, що світова економіка продемонструвала стійкість до низки негативних потрясінь, таких як пандемія, війна, кліматичні явища та кризи вартості життя. Проте відновлення після цих потрясінь відбувається повільно та нерівномірно.

За словами Георгієвої, світове виробництво втратило трильйони доларів порівняно з глобальними тенденціями, які існували перед пандемією. Ці втрати є значними і нерівномірно розподілені між країнами. Зараз лише Сполучені Штати повністю відновилися, тоді як єврозона відстає від тренду приблизно на 2%, а Китай і інші розвиваючіся країни відстають на близько 5%. Країни з низькими доходами страждають ще більше.

Георгієва зазначила, що відновлення значно сповільнилося після сильного зростання більше ніж на 6% у 2021 році, і це сталося багато в чому через війну Росії в Україні. Прогнозується, що ці слабкі показники залишаться і надалі, з глобальним зростанням близько 3% в середньостроковій перспективі.

Також вона зауважила, що це найнижчий рівень зростання за останні десять років в умовах інфляції, коли очікується підвищення процентних ставок на тривалий період. У контексті зростання ризиків фрагментації цей стан справ супроводжується великими труднощами у світовій економіці.

Таким чином, світова економіка зазнала значних втрат через комбінацію негативних факторів, таких як пандемія та війна, і відновлення проходить дуже повільно, вимагаючи уваги та заходів для забезпечення сталого росту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274474.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua