Відкликання 52 мільйонів автомобілів в США через проблеми з подушками безпеки

07 сен, 12:30

Американські регулятори автомобільної безпеки визнали, що 52 мільйони подушок безпеки, вироблених компаніями ARC Automotive і Delphi Automotive, потрібно відкликати через можливість їх розриву.

Про це повідомляє Reuters.

Подушки безпеки, які Національне управління безпеки руху по дорогах США (NHTSA) бажає відкликати, використовувалися в автомобілях, вироблених 12 автовиробниками в період з 2000 по 2018 рік. Серед цих компаній такі гіганти, як General Motors, Ford Motor, Stellantis, Tesla, Toyota Motor і Volkswagen.

"Подушки безпеки, які розриваються під час спрацювання, однозначно є несправними, оскільки вони не надають належного захисту пасажирам автотранспорту та становлять непідправданий ризик серйозних травм або смерті", - повідомили в NHTSA.

У відомстві додали, що їм відомо про сім випадків розривів цих подушок безпеки в автотранспортних засобах в Сполучених Штатах. Вони призвели до шести травм та однієї смерті.

Влада США звертається до виробників автомобілів із закликом вжити негайних заходів для вирішення цієї проблеми і попередження подібних інцидентів в майбутньому. Також, регулятори вимагають, щоб виробники надали вичерпну інформацію про причини можливого розриву подушок безпеки і способи їх запобігання.

Після цього повідомлення акції кількох автовиробників впали на біржі, оскільки вони можуть понести фінансові втрати через масштабне відкликання автомобілів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274485.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua