Україна оголосила про підписання угоди з Світовим банком на суму $230 мільйонів на екстрений ремонт житла

07 сен, 09:00

Міністерство фінансів України оголосило про підписання угоди з Світовим банком на суму 232 мільйони доларів в рамках проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (Housing Repair for People's Empowerment – HOPE). Цей проєкт спрямований на надання фінансової підтримки для ремонту частково пошкоджених житлових будівель, індивідуальних та багатоквартирних, на підконтрольних Україні територіях.

Згідно із повідомленням Мінфіну України, загальний обсяг фінансування рамкового проєкту складає 800 мільйонів доларів.

Грант у розмірі 162,2 мільйона доларів надається Мультидонорським трастовим фондом підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку. Додатково надається позика у розмірі 70 мільйонів доларів від МБРР під гарантію Уряду Японії.

Міністр фінансів України Сергій Марченко і регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі були підписантами угоди.

Проєкт HOPE спрямований на створення належних умов для повернення українців на постраждалих від бойових дій територіях, зокрема у звільнених регіонах України. Цей проєкт також підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями інтеграції в Європейський Союз.

Підписання цієї угоди є важливим кроком в напрямку поліпшення житлових умов громадян та сприяння відновленню пошкоджених будівель, що стали наслідком конфлікту на сході України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274490.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua