НБУ впроваджує нові правила для банків у справі фінансового моніторингу

08 сен, 09:00

Національний банк України (НБУ) оголосив про встановлення нових вимог для банків, що стосуються фінансового моніторингу. Зокрема, регулятор наклав обов'язок на банки реагувати на випадки, коли клієнт перевищує максимальну суму фінансових операцій, вказану ним.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Важливо зауважити, що ця вимога не стосується фізичних осіб-клієнтів, які виконують звичайні фінансові операції на обґрунтовані суми та обсяги.

"До переліку індикаторів підозрілості, що стосуються фінансових операцій клієнта, додано такі показники, як перевищення більше ніж у два рази щомісячно максимальної суми фінансових операцій, заявленої клієнтом перед установленням бізнес-відносин/під час їх обслуговування, а також нетипова активність на рахунках клієнта", - повідомлено в офіційному повідомленні.

Крім цього, НБУ вніс уточнення до процедур перевірки клієнтів, які є електронними резидентами, щодо їх ідентифікації та верифікації.

Окрім цього, були встановлені процедури для віддаленого укладання бізнес-відносин з електронними резидентами.

Ці зміни були затверджені постановою НБУ від 5 вересня 2023 року №110 і набирають чинності з 7 вересня.

"Ці нововведення сприятимуть підвищенню ефективності заходів у сфері фінансового моніторингу та створять умови для зниження ризиків відмивання коштів, фінансування тероризму та інших незаконних дій", - пояснили в НБУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274514.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua