Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці на рівні «CC»

08 сен, 18:00

Рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці на рівні "CC", що відповідає суверенному кредитному рейтингу України. Агентство також підвищило власний кредитний профіль Укрзалізниці з "ССС-" до "СС". Ця новина була оголошена у пресслужбі Укрзалізниці.

Зауважимо, що рейтингові дії Fitch Ratings відзначають покращення показників Укрзалізниці у першому півріччі 2023 року.

Fitch відзначає, що довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці відображає зменшення тиску на ліквідність у короткостроковій перспективі після успішної реструктуризації зовнішнього боргу за єврооблігаціями наприкінці минулого року.

Це дало Укрзалізниці можливість зосередитися на продовженні своєї діяльності в нинішніх нестабільних та непередбачуваних умовах, а також на відновленні інфраструктури, що постраждала внаслідок повномасштабної війни.

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко прокоментував: "За підсумками першого півріччя 2023 року ми спостерігаємо позитивну динаміку основних бізнес-показників та продовжуємо її утримувати, навіть попри блокування зернової ініціативи. Розвиток західних сухопутних переходів сприяє збільшенню обсягів перевезень у 2023 році порівняно з 2022 роком."

Укрзалізниця також заявила, що отримає кредит від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму 100 млн євро для модернізації залізничної інфраструктури та придбання обладнання для розвитку залізничних вантажних перевезень.

За програмою цільового фінансування Solidarity Lanes також передбачено інвестиції у розвиток залізничної інфраструктури на переходах із країнами ЄС.

Нещодавно Укрзалізниця отримала майже 300 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках проєкту "Надзвичайна підтримка української залізниці". Також важливим кроком була успішна реструктуризація двох випусків єврооблігацій УЗ на суму $895 млн наприкінці минулого року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274522.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua