Бюджет-2024: Зміни в податках не передбачено

11 сен, 17:30

Міністр фінансів України, Сергій Марченко, оголосив, що проєкт державного бюджету на 2024 рік не буде супроводжуватися жодними змінами в податковому законодавстві для збільшення доходів держави. Цю заяву він зробив під час телевізійного телемарафону.

Міністр зауважив, що в умовах ведення війни Україна прагне зберегти стабільність податкової системи та не вводити жодних різких змін. Він сказав: "Ми не збираємось вносити окремі зміни до Податкового кодексу. Ми вважаємо, що податкова система має бути стабільною під час війни".

Сергій Марченко також підтвердив, що Міністерство фінансів планує перерозподілити "військовий" податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який зараз спрямовується до місцевих бюджетів з оборонними виплатами для військових і правоохоронців. Замість цього він буде спрямований в загальний фонд державного бюджету для потреб сектору безпеки та оборони.

"Тобто ті надлишки коштів, які зараз формуються в частині військового ПДФО, які осідають на рахунках місцевих бюджетів, вони мають працювати на сектор безпеки і оборони", - пояснив він.

Зазначимо, що це питання ще обговорюється і обговорення триває.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274543.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua