Південна Корея зобов'язалася надати Україні $2,3 мільярда додаткової допомоги

12 сен, 09:00

Під час саміту G20, що відбувся у Нью-Делі, президент Південної Кореї, Юн Сук Йоль, вніс істотний внесок у підтримку України, обіцявши надати країні додаткові $2,3 мільярда. Ця допомога має сприяти відновленню України після руйнівної війни з Росією.

За інформацією з агентства Yonhap, Південна Корея спочатку надасть Україні $300 мільйонів у 2024 році у вигляді гуманітарної допомоги. Решту фінансування нададуть у формі довгострокових кредитів під низькі відсотки через Фонд співробітництва економічного розвитку (EDCF) починаючи з 2025 року.

"Це продемонструє нашу відповідальну роль як глобальної стрижневої держави у провідній допомозі для відновлення миру в Україні та закладе основу для нашої повноцінної участі у майбутній відбудові України", – заявив президент Юн.

Зазначається, що під час свого виступу, президент також пообіцяв сприяти посиленню ролі багатосторонніх банків розвитку, з метою кращого реагування на нові виклики, такі як подолання кліматичної кризи та забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки.

Він конкретизував свої заклики до збільшення фінансових ресурсів банків і швидкої реорганізації їх використання, спрямованої на допомогу країнам з низьким рівнем доходу у вирішенні проблеми боргів.

Ця генерозна допомога з боку Південної Кореї стане важливим кроком у відновленні України та підтримці її економічного та соціального розвитку, а також вкладе в посилення глобального партнерства для подолання глобальних викликів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274549.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua