Вітрова електростанція неподалік від ЧАЕС: плани України та Німеччини

13 сен, 09:00

Україна та Німеччина планують створити вітрову електростанцію неподалік від Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС). Ця новина стала важливою подією, яка може покласти початок зеленому енергетичному співробітництву між двома країнами.

Декларація про ці наміри була підписана під час візиту міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок до Міністерства екології та природних ресурсів України. Відповідно до інформації, опублікованої на німецькому новинарському порталі Tagesschau, побудова вітрової електростанції біля ЧАЕС має стати символом відновлювальної енергетики.

Анналена Бербок також наголосила на важливості зміцнення енергетичних зв'язків між Україною та Німеччиною. Німеччина активно працює над підвищенням зв'язності європейської енергетичної системи з українською.

Це не перший випадок, коли в Україні розглядають можливості використання відновлювальних джерел енергії на території ЧАЕС. У 2018 році було відкрито сонячну електростанцію біля ЧАЕС з 3762 сонячними модулями та сучасною інфраструктурою.

Щодо вітрової енергетики, то в листопаді 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив виділення земельних ділянок у зоні відчуження для побудови вітрової електростанції. Компанії "Вітряний парк Поліський" було надано можливість розробити проєкт землеустрою для будівництва та експлуатації вітрової електростанції площею 7 гектарів. Це рішення передбачало передачу землі в оренду фірмі на 49 років для розміщення вітрової електростанції.

Запланована вітрова електростанція біля ЧАЕС стане важливим кроком у розвитку зеленої енергетики в Україні та сприятиме зміцненню співробітництва між Україною та Німеччиною в цій сфері.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274575.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua