Що важливо знати під час вибору позики в МФО?

13 сен, 17:41

Як правильно обрати онлайн кредит в МФО?

Мікрозайми стрімко набирають популярність у зв'язку з простотою оформлення і доступністю для категорій позичальників, до яких банки ставляться з упередженням. Перш ніж ухвалити рішення звернутися в МФО за позикою, важливо знати кілька речей.

  1. Оцініть критичність ситуації та реальну необхідність онлайн кредитів на карту. Вони призначені для тимчасового фінансового поліпшення, тому важливо зрозуміти, наскільки критичною є ваша ситуація.

  2. Зробіть оцінку своїх можливостей. Запозичені гроші потрібно буде повернути з відсотками. Перед тим як брати позику, обов'язково переконайтеся, що зможете погасити її вчасно, не завдаючи серйозної шкоди вашому бюджету.

Якщо все-таки потреба в грошах залишається актуальною, варто розглянути можливість отримання позики. Для цього слід дотримуватися кількох правил.

Кроки для отримання

Виберіть кредитора. Існують два основні варіанти: банк і МФО (мікрофінансова організація). Якщо у вас є час, хороша кредитна історія і можете надати всі необхідні документи, зверніться до банку. Вони надають довгострокові кредити із нижчим відсотком порівняно з мікрофінансовими організаціями.

Якщо у вас обмежений час або ви не впевнені в отриманні кредиту в банку, а необхідна сума невелика і на короткий термін, зверніться до МФО.

Вони створені для підтримки малого бізнесу та громадян, який не завжди має доступ до фінансування через банки. Нині мікрофінансові організації також пропонують споживчі позики, включно з позиками "до зарплати". Однак вартість грошей буде вищою, і тому цей вид фінансування не призначений для тривалого використання. При виборі кредитора:

Оцінка пропозицій і важливі аспекти мікрозаймів

Порівняйте пропозиції різних компаній, перш ніж приймати рішення. Зверніть увагу на відсоткові ставки, оскільки навіть на короткий термін вартість мікропозики 2,0% на день становить близько 60% на місяць. Перед тим як погодитися на такі умови, зважте, чи готові ви заплатити такі високі відсотки.

Вивчіть індивідуальні умови договору, представлені в табличній формі, а також загальні умови, встановлені кредитором. Зверніть увагу на можливі додаткові послуги, які можуть вплинути на загальну суму, яку вам потрібно буде повернути.

Перевірте повну вартість кредиту. Максимальну переплату, як у відсотках річних, так і в гривнях, має бути явно вказано на першій сторінці індивідуальних умов договору.

Використовуючи ці рекомендації, ви зможете більш усвідомлено оцінити пропозиції і вибрати найбільш вигідну мікропозику в МФО.

Що потрібно пам'ятати

Важливі дії при погашенні заборгованості

Права позичальника

Якщо вважаєте, що МФО порушує ваші права, зверніться до регулятора — НБУ.

Грошові суперечки можна залагоджувати за допомогою судових розглядів.

Повноваження колекторів: стягувачі заборгованості не можуть зловживати своїми правами. У разі протиправних дій зверніться до правоохоронних органів.

Кредитний портал LoanCompas UA.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274589.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua